menu

De Vylder en Hesters als leiders naar slotdag

17 December 2023

Lindsay De Vylder en Jules Hesters beginnen zondag in de gele trui aan de laatste dag van de Wooning Zesdaagse. Het Belgische koppel is echter nog allerminst zeker van de eindzege met nog vier koppels in de nulronde.

De korte jacht aan het begin van de avond werd gewonnen door Vincent Hoppezak en Philip Heijnen. Nieuwerkerker Hoppezak kreeg zijn thuispubliek op de banken met een formidabele aanval in de finale. Het openingsnummer leverde echter geen noemenswaardige verschillen op tussen de vijf best geplaatste koppels. Hoppezak-Heijnen naderden wel dichter bij een nieuwe bonusronde, net als wereldkampioenen Havik en Van Schip, en Malmberg met Mora.

De Vylder en Hesters waren vervolgens de beste in de koppelafvalling. De Vylder maakte veel indruk met zijn eindschot, waarmee hij Havik en Van Schip de baas was. Hoewel de Belgen het spectaculaire onderdeel wonnen, zakten ze in het klassement van de eerste plaats naar de derde doordat de koppels Hoppezak-Heijnen en Havik met Van Schip dus de bonusronde pakten.

Tot groot jolijt van het publiek klokten Havik en Van Schip de snelste tijd op de 200 meter. De lange Van Schip trok Havik op gang, die afklokte na 10,563 seconden. Daarmee bleven ze Will Tidball en Tuur Dens met drie honderdsten van een seconde voor. Toen was het tijd voor het hoogtepunt van de avond, de lange jacht. Voor de winnaar van de Golden Buzzer-sprint lagen 10 punten klaar die rechtstreeks bij het klassement werden opgeteld.

De Vylder en Hesters waren al lekker aan het sprokkelen gedurende de avond en pakten de volle buit nadat de Golden Buzzer had geklonken. Het waren echter de Duitsers die met de overwinning aan de haal gingen. Roger Kluge en Theo Reinhardt gingen voor een gewaagde doublette, waarmee ze een enorme coup konden plegen. Het bleef echter bij één ronde voorsprong die volstond voor de winst.

Met Havik-Van Schip, Hoppezak-Heijnen en Kluge-Reinhardt in de nulronde ging de vijfde dag verder. Wel waren ook De Vylder-Hesters en Malmberg-Mora dicht bij een bonusronde. Het Belgische koppel verdiende die in de supersprint, het Deens-Spaanse duo achter de derny. De overwinningen in de dernyseries waren voor Havik achter gangmaker Jos Pronk en De Vylder, die gangmaker Ron Zijlaard aan zijn eerste succes van deze zesdaagse hielp.

Moritz Malcharek en Roy Eefting wonnen de supersprint, terwijl de individuele afvalling gewonnen werd door Mora. Daarna kon de tussenbalans na de vijfde dag worden opgemaakt. De Vylder en Hesters sloten opnieuw de avond af als leiders, met 408 punten. Havik-Van Schip volgen met 370 punten en Hoppezak-Heijnen met 336 punten. Ook Malmberg en Mora (224 punten) en Kluge-Reinhardt (178 punten) staan nog in de nulronde.

Lavreysen grijpt opnieuw naast baanrecord

Harrie Lavreysen is er ook nu niet in geslaagd om het baanrecord te verbeteren in Rotterdam Ahoy. In de 200 meter sprintkwalificatie kwam de wereld- en olympisch kampioen tot 9,818 seconden en kwam daarmee 0,085 seconde tekort om zijn eigen toptijd van vorig jaar (9,733) te verbeteren. Lavreysen won wel het sprinttoernooi door zijn eeuwige concurrent Jeffrey Hoogland te verslaan. Het duo kreeg de handen van het publiek op elkaar met hun surplace die ruim drie minuten duurde! Lavreysen was eerder op de avond ook de beste in de Keirin.

Eickhof pakt eindwinst Women Cup

Juliet Eickhof werd aan het einde van de avond gehuldigd als winnares van de Women Cup, die donderdag, vrijdag en zaterdag werd verreden. De nationaal kampioene in het omnium en achter de derny zag Babette van der Wolf en Eline van Rooij inlopen, maar had genoeg marge om de eindzege binnen te slepen. Haar eindtotaal bedroeg 52 punten, vijf meer dan Van der Wolf en elf meer dan Eline van Rooijen.

Nederlandse eindzege in Talents Cup

Joeri Schaper en Julian Vergouw zijn de nieuwe winnaars van de Talent Cup. Het Nederlandse koppel, respectievelijk nog maar 17 en 18 jaar, reed een sterke afsluitende koppelkoers. Ze verzamelden onderweg 30 punten en lieten een eindtotaal van 102 punten optekenen. Het Poolse koppel Konrad Waliniak-Piotr Maslak eindigde als tweede met 70 punten. De Tsjechen Matyas Koblizek en Petr Vavra waren derde (82 punten en 2 ronden). Schaper en Vergouw zijn de opvolgers van Peter Moore en Nicolas Hamon op de erelijst.Terug naar overzicht
Official partnersKoop tickets