menu

De Vylder en Hesters blijven aan de leiding

14 December 2023

Lindsay De Vylder en Jules Hesters staan ook na de tweede avond bovenaan in de Wooning Zesdaagse. Het Belgische duo werd nauwlettend in de gaten gehouden door de tegenstand en liet zich in de lange jacht verrassen door een vroege aanval. Doordat ze voor de tweede keer deze zesdaagse door de 100-puntengrens gingen, hielden ze toch de leiding.

De Vylder en Hesters, een jaar geleden al tweede in Rotterdam Ahoy, werden op voorhand bij de favoriete koppels gerekend. Die favorietenrol maakten ze op de openingsdag al waar, door meteen de opvallende gele trui te veroveren. Ook de tweede dag begonnen de Belgen sterk door de korte jacht te winnen. In de wedstrijd over 25 minuten en 10 ronden reden ze hun belangrijkste concurrenten van de eerste dag, Vincent Hoppezak en Philip Heijnen, op een ronde achterstand.

Ook in de 200 meter tijdrit waren De Vylder en Hesters het winnende koppel; net als op de eerste avond klokten ze de snelste tijd, dit keer in 10,468 seconden. Het verschil met Tuur Dens en William Tidball was minimaal, slechts zeven duizendsten van een seconde. Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip, de wereldkampioenen, en Hoppezak met Heijnen braken in de tussentijd ook door de 100-puntengrens en verdienden daarvoor een bonusronde. Zo begonnen drie koppels in dezelfde ronde aan de lange jacht.

De wedstrijd over 40 minuten en 10 ronden ontbrandde al vroeg en dat verraste De Vylder en Hesters. De Belgen maakten hun opgelopen achterstand niet meer goed op Hoppezak-Heijnen en Havik met Van Schip, die daardoor een ronde uitliepen. Door de lange jacht te winnen, gingen de talentvolle Matias Malmberg en de ervaren Sebastián Mora mee aan de leiding. De Vylder en Hesters wonnen wel de sprint van de Golden Buzzer, wat ze tien punten opleverde voor het algemeen klassement.

Zoveel mogelijk punten sprokkelen is ondertussen een vertrouwd patroon bij De Vylder en Hesters. Na de tweede plaatsen in de supersprint, gewonnen door Tuur Dens en William Tidball, en de individuele afvalkoers (waarin Hoppezak de zege pakte) bedroeg de eindscore voor de Belgen 206 punten. Voor de tweede keer deze zesdaagse gingen ze door de 100-puntengrens, wat ze nog een bonusronde opleverde. Daarmee kwamen ze opnieuw in de nulronde en met hun hoge puntenaantal heroverden ze de leiding in het klassement.

Ook kwamen vandaag de derny’s weer in de baan. De jonge Clément Petit won de eerste reeks achter de derny van Peter Baüerlein. In de tweede wedstrijd waren alle ogen gericht op Philip Heijnen, die zijn koosnaam 'Philip Derny’ nog maar eens benadrukte. De meervoudig nationaal kampioen in deze discipline, die Edwin Smeulders als gangmaker had geloot, koos al vroeg in de koers de aanval en kwam met een straatlengte voorsprong als winnaar over de finish.

Lavreysen neemt koppositie over in Sprint Cup

Harrie Lavreysen is de nieuwe leider in de Sprint Cup. De wereld- en olympisch kampioen won het sprinttoernooi op de tweede avond en behaalde de derde plaats in de Keirin. Zijn score in het klassement is 32 punten, een punt meer dan Jeffrey Hoogland.

Venema en Verzijl blijven aan kop in Talents Cup

Lance Venema en Sten Verzijl staan ook na de tweede avond aan de leiding van de Talents Cup. De pas 18-jarige Venema won de puntenkoers en zorgde zo dat hij en zijn koppelmaat flink uitliepen in het klassement. Venema en Verzijl leiden met 60 punten. De Polen Konrad Waliniak en Piotr Maslak staan tweede met 38 punten.Terug naar overzicht
Koop tickets