menu

Hoppezak en Heijnen leiders na derde avond

15 December 2023

Vincent Hoppezak en Philip Heijnen zijn de nieuwe leiders in de Wooning Zesdaagse. Op de derde avond verdiende het Nederlandse koppel zijn tweede bonusronde en ging daarmee geletruidragers De Vylder en Hesters voorbij in het algemeen klassement. Hun voorsprong bedraagt slechts twee punten op Havik en Van Schip, die nu op de tweede plaats staan.

De derde dag begon zonder Lukas Rüegg en Claudio Imhof. Imhof had op de openingsavond een blessure opgelopen, waardoor Rüegg de volgende dag enkel de individuele onderdelen afwerkte. Het zag er niet naar uit dat Imhof de zesdaagse kon voortzetten, dus werd besloten dat de Zwitserse renners de wedstrijd zouden verlaten. De overige twaalf koppels begonnen even na zeven uur aan de korte jacht.

De wedstrijd over 25 minuten en 10 ronden, waarin Thomas Boudat en William Perrett de zege pakten, leverde geen belangrijke verschillen op tussen de topkoppels. Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip wonnen de koppelafvalling, terwijl Matias Malmberg en Sebastián Mora door de 100-puntengrens gingen. Met de bijbehorende bonusronde gingen de snelle Deen en de ervaren Spanjaard aan de leiding van het klassement.

Tuur Dens en William Tidball waren de beste in de 200 meter tijdrit. De vliegensvlugge Belg en de wereldkampioen scratch, die aan zijn eerste zesdaagse bezig is, wonnen later op de avond ook nog de supersprint en de individuele afvalling. Na de baanronde volgde het volgende onderdeel: de lange jacht. Daarin raakten Malmberg en Mora hun ronde voorsprong in het klassement kwijt. De winst was voor Roger Kluge en Theo Reinhardt.

 

Na de twee dernyseries, die werden gewonnen door Lindsay De Vylder en Vincent Hoppezak, stond Hoppezak met Philip Heijnen in een gelijk aantal ronden én punten met Havik en Van Schip. In het laatste onderdeel van de avond, de individuele afvalling, stond dus de gele trui op het spel. Met Heijnen op de derde plaats en Van Schip op de vierde, was het gele tricot voor het Jordex-koppel.

 

Lavreysen blijft koploper in Sprint Cup

Harrie Lavreysen staat ook na de derde avond aan de leiding van de Sprint Cup. Net als een dag eerder, pakte de wereld- en olympisch kampioen de volle buit in het sprinttoernooi. In de Keirin ging Jeffrey Hoogland Lavreysen vooraf.

 

Eickhof aan kop in vrouwenronde

Op de derde dag van de Wooning Zesdaagse stonden ook drie vrouwenwedstrijden op het programma: een scratchrace, een temporace (allebei over 30 ronden) en een afvalkoers. Juliet Eickhof, nationaal omnium- en dernykampioen, was de beste in de eerste onderdelen en eindigde de avond als leider in het algemeen klassement. Eline van Rooijen zegevierde in de afvalkoers en staat tweede.


Nieuwe leiders in Talents Cup

Joeri Schaper en Julian Vergouw hebben de koppositie overgenomen in de Talents Cup. In de koppelkoers over 30 minuten en 10 ronden reden de Nederlanders naar de overwinning. Het Poolse duo Konrad Waliniak en Piotr Maslak eindigde tweede en staat twee punten achter op de Nederlandse leiders. Lance Venema en Sten Verzijl verloren twee ronden en zakten van de eerste naar de zevende plek.Terug naar overzicht
Koop tickets